2017-11-13 15:16:15• hírek • Szatmár.ro

Nagybánya viseli következőként a Románia Ifjúsági Fővárosa címet

November 11-én hirdették ki az eredményt az Ifjúsági Summit keretében a Romániai Fiatalok Gáláján Bákóban, amely jelenleg Románia Ifjúsági Fővárosa.

Annak ellenére, hogy Szatmárnémetinek végül nem sikerült elnyerni a a Románia Ifjúsági Fővárosa címet, városunk Jászvásár és Nagybánya mellett az utolsó pillanatig harcban volt az elsőségért – mondta Kereskényi Gábor polgármester.
 

Több mint harminc civil szervezetet sikerült bevonni az együttműködésbe, fiataljaink pedig bizonyították azt, hogy számíthatunk rájuk a jövőben. „Annak ellenére, hogy a fővárosi címet Nagybánya kapta, több olyan projekt is elindul majd, ami elősegíti majd Szatmárnémeti fejlődését, és büszkék vagyunk arra, hogy döntősök voltunk. Többek között az önkormányzat vállalta azt, hogy 50 százalékkal megemeli az ifjúsági témájú rendezvények finanszírozását és elkészül egy Városi Ifjúsági Stratégia is. Gratulálok mindenkinek, aki kivette a részét a közös munkából.” – tette hozzá a polgármester.
 

A Románia Ifjúsági Fővárosa országos programnak Románia Elnöke, Klaus Iohannis a fővédnöke, ez az elismerés pedig a program jelentőségét támasztja alá.
 

„Nagyon örvendünk, hogy Nagybányát választották Románia Ifjúsági fővárosának az általunk választott #Uturn koncepcióval. Ez a cím nem a mienk, hanem a nagybányai és a romániai fiataloké. Találkozunk jövőre Nagybányán, Románia Ifjúsági Fővárosában 2018. és 2019. között!” – mondta Daniel Orza, Nagybánya Románia Ifjúsági Fővárosának képviselője.
 

Nagybánya 2018. május 2. – 2019. május 2. között lesz Románia Ifjúsági Fővárosa. A cím mellett a város elnyerte a Román Kereskedelmi Bank (BCR), a program társkezdeményezője által felajánlott 50.000 eurós díjat. Ez jelenti a nyertes város által tervezett programok finanszírozásának kiindulópontját, de további támogatások bevonzásához is forrást szolgáltathat.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: